Volledig scherm
Leroy Fer (l), hier met Marcel Meeuwis, verloor in 2011 in Venlo met 3-2 van VVV. © ANP

VVV-uit, altijd lastig voor Feyenoord

videoDe nieuwe Feyenoord-trainer Dick Advocaat wacht bij zijn debuut zondag in Venlo meteen een zware klus. VVV is namelijk een angstgegner voor de Rotterdammers.

Volledig scherm
Nicolai Jørgensen, Sam Larsson en Jens Toornstra hadden vorig seizoen reden tot juichen in Venlo. Feyenoord won met 0-3 van VVV. © BSR Agency

Feyenoord won vorig seizoen de beide wedstrijden van VVV (4-1 thuis, 0-3 uit). Maar de club won nog nooit drie keer op rij van de Venlonaren. Ook werd er nog nooit twee keer op rij in de Koel gewonnen van VVV.  Ondanks de twee zeges van afgelopen seizoen zien de statistieken tegen VVV er voor Feyenoord slecht uit. Van alle clubs die momenteel in de eredivisie spelen hebben de Rotterdammers alleen tegen Ajax (24 procent) een lager winstpercentage dan tegen VVV (39 procent). De 0-3 van vorig seizoen was overigens de grootste uitzege die Feyenoord ooit boekte op VVV.

In Venlo zien ze de ploeg van Advocaat graag langskomen. VVV won in de eredivisie op eigen veld alleen vaker van ADO Den Haag (14 keer) dan van Feyenoord (13 keer). 

Opvolgers

Feyenoord verloor de laatste drie keer na het vroegtijdige vertrek van een trainer. Giovanni van Bronckhorst (opvolger Fred Rutten) verloor in 2015 met 1-0 van Heerenveen, Leon Vlemmings (opvolger Gertjan Verbeek) zag zijn ploeg in 2009 eveneens (met 3-1) onderuit gaat in Heerenveen, terwijl Leo Beenhakker (opvolger Erwin Koeman) in 2007 een 2-1 nederlaag leed bij FC Groningen.

Een hoopgevende statistiek voor Feyenoord is er ook: Dick Advocaat maakt op 19 augustus 1987 zijn debuut als trainer in de eredivisie bij Haarlem. Hij won met zijn ploeg die dag uit tegen VVV met 1-3.

Sjoerd Mossou en Hidde van Warmerdam bespreken in Voetbal op Vrijdag de volgende tegenstander van Feyenoord, VVV-Venlo:

Mis geen goal van VVV - Feyenoord. Open onze app, installeer Goal Alert gratis en ontvang tijdens wedstrijden binnen vijf minuten een melding én een video van een doelpunt. Lees hier meer.

Volledig scherm
Dick Advocaat als trainer van Haarlem in 1987. © ANP