Volledig scherm
© BSR Agency
2
EINDE
4
  • Lennart Thy 43'
  • Stanley Elbers 85'
  • Peniel Mlapa 54' 57' 75'
  • Peter van Ooijen 65'

VVV verslaat PEC Zwolle voor tweede keer

PEC Zwolle heeft de scheidende trainer Jaap Stam (naar Feyenoord) geen overwinning kunnen schenken in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in de eredivisie. De club uit Overijssel ging met 2-4 onderuit tegen VVV-Venlo. Peniel Mlapa scoorde drie keer voor de bezoekers, die eerder dit seizoen in Venlo ook al drie punten pakten tegen PEC (2-0).

Bij de rust leidden de Zwollenaren nog met 1-0. Dat was vooral te danken aan doelman Diederik Boer, die na dit seizoen stopt in het betaalde voetbal. De 38-jarige routinier verrichtte een aantal prima reddingen. Vlak voor de pauze kwam de thuisploeg verrassend op voorsprong. Lennart Thy haalde hard uit, 1-0.

In de tweede helft was de afwerking bij VVV-Venlo beter verzorgd. Eerst profiteerde Mlapa van balverlies bij Vito van Crooij en amper drie minuten later kopte de aanvaller uit Togo raak. In de 65e minuut besliste Peter van Ooijen het duel met een afstandsschot waarop Boer zich verkeek: 1-3. Uitblinker Mlapa zorgde nadien ook nog voor 1-4. Stanley Elbers bepaalde namens PEC de eindstand op 2-4.