Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Weer is de tweede helft van Oranje beter dan de eerste

AnalyseBehalve een hommage aan de afzwaaiende recordinternational was Nederland-Peru ook een testcase voor het eerste optreden van Oranje in de nieuwe Nations League, zondag tegen Frankrijk. Wat zijn we wijzer geworden?

Volledig scherm
© EPA

Door Maarten Wijffels

1. Was Oranje een compact team bij het verdedigen?
Oefenen tegen Peru met het oog op Frankrijk, dat was óók een doel tijdens de feestwedstrijd voor Sneijder. De overal conclusie van de avond: weer was de tweede helft beter dan de eerste, zoals voorlopig steeds onder Ronald Koeman.

De 0-1 viel tegen Peru al binnen 12 minuten uit een corner, maar hoe de Peruanen die verdienden: met een aanval dwars door het hart van de Nederlandse afweer. Waarbij ex-PSV’er Jefferson Farfan met één passje werd vrijgespeeld tussen drie man, dat gebrek aan organisatie moet er snel uit. In vijf interlands onder Koeman is Oranje zo al vier keer eerst op achterstand gekomen. Dat lijkt op het Guus Hiddink-tijdperk. Toen moest er óók steeds worden gerepareerd.

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.