Volledig scherm
© ANP Pro Shots
1
EINDE
3
  • Jeffrey Chabot 25'
  • Bjørn Johnsen 17'
  • Oussama Idrissi 27'
  • Fredrik Midtsjø 76'
  • Adam Maher 90'

Zorgen FC Groningen nemen toe na nieuwe nederlaag

FC Groningen raakt met de week dieper in de problemen. Het elftal van trainer Danny Buijs verloor ook het thuisduel met AZ (1-3). FC Groningen eindigde de krachtmeting met negen man, na rode kaarten voor Deyovaisio Zeefuik en Ajdin Hrustic.

FC Groningen heeft na zes competitieduels slechts drie punten en is voorlopig met NAC Breda de slechtst presterende club in de eredivisie. Ondanks de nederlaag verlieten de negen overgebleven spelers van FC Groningen onder luid applaus het veld.

AZ leek al vroeg op voorsprong te komen via de onvermijdelijke Johnsen, maar de VAR greep in en keurde het doelpunt af. FC Groningen prikte kort daarna tegen en kwam opende de score via het hoofd van Jeffrey Chabot in de 25ste minuut. De voorsprong was echter van korte duur, want twee minuten later hing Oussama Idrissi de bordjes namens AZ gelijk.

In de toegevoegde tijd van het eerste bedrijf incasseerde Zeefuik nog een rode prent nadat hij, buiten het zicht van de scheidsrechter, te hard doorging op de voet van Idrissi. Na een tussenkomst van de VAR mocht de verdediger gaan douchen.

FC Groningen kreeg voor rust nog een strafschop na een overtreding van Til, maar Doan miste vanaf de stip.

Na rust was AZ beter met een man meer, maar een sterke Sergio Padt hield zijn team meermaals recht. Toch mocht de keeper zich in de 76ste minuut omdraaien, nadat Fredrik Midtsjo het numerieke overwicht vertaalde in een voorsprong. Het duel was zo goed als gespeeld toen Hrustic een tweede gele kaart kreeg. De ingevallen Adam Maher tekende nog voor een fraaie 3-1. 

Volledig scherm
© ANP Pro Shots
Volledig scherm
© ANP Pro Shots