Volledig scherm

11 rijbewijzen ingevorderd bij verkeerscontroles rond TT

ZWOLLE/ASSEN - Maar liefst 11 ingevorderde rijbewijzen en 63 bekeuringen zijn de oogst van de controles van de verkeershandhavingsteams van de Eenheid Oost Nederland afgelopen weekend rondom de TT in Assen.

De verkeershandhavingsteams controleerden dit weekend intensief op de aan- en afvoerwegen van de TT in Assen. Deze controles gebeurden hoofdzakelijk door onopvallende videoauto's en videomotoren en opvallende auto's, maar ook waren er radarcontroles op enkele wegen. "Ondanks dat het merendeel van de motorrijders zich keurig gedroegen, konden is enkelen zich niet beheersen en gedroegen zich op de openbare weg gedragen alsof ze op het circuit reden "", aldus de verkeerpolitie op Facebook. "Deze controle is dan ook hoofdzakelijk bedoeld om hen die zich gevaarlijk gedragen dan wel met excessief hoge snelheden reden uit het verkeer te halen en te bekeuren."

165

In totaal werden er 11 rijbewijzen ingevorderd. De overtreders reden met te hoge snelheid op wegen waar 80, 100 of 120 kilometer per uur was toegestaan. Twee motorrijders reden meer dan het dubbele dan de toegestane snelheid: 165 waar slechts 80 kilometer gereden mocht worden.

Bekeurd

De 63 bekeuringen waren voor de volgende feiten: 47 keer werd de maximum snelheid met meer dan 30 kilometer per uur overschreden. Zes maal werd een rood kruis boven de weg genegeerd, een motorrijder had geen achterrem, eenmaal werd een doorgetrokken streep genegeerd. Een motorrijder bleek te rijden terwijl het rijbewijs al was ingevorderd. Twee weggebruikers droegen geen gordel. Twee keer constateerde de politie geen leesbare kentekenplaat. Een weggebruiker had geen hulpkoppeling, eenmaal werden scherp uitstekende delen geconstateerd en een bromfietser is bekeurd omdat hij geen helm droeg.

Radarcontrole

Daarnaast werd op de Zomerdijk in Wanneperveen, de Deventerweg in Dalmsholte, en de N340 in Oudleusen een radarcontrole gehouden waarbij de nodige passanten bekeurd zijn.