Volledig scherm
Een prachtig (en rustig) zwemparadijs: De Nul! © Ingrid Willems

35 graden? Dit zijn dé plekken aan het water waar je moet zijn

REGIO - Bijna 35 graden, waar moet je dan zijn? Natuurlijk, aan het water! Grote recreatieplassen als Bussloo, of het Veluwemeer, we kennen ze allemaal. Toch zijn er in de regio nog tal van andere - in meer of mindere mate bekend bij het grote publiek - pareltjes waar je bij uitstek op een tropische dag als vandaag kan recreëren. De Stentor zocht er - verspreid over de regio - een aantal voor u uit.

Zwemmen in de IJssel, dat wordt ten zeerste afgeraden. Maar wie het gevoel wil krijgen bij de rivier te kunnen zwemmen, moet eens naar Den Nul gaan, tussen Olst en Wijhe. Weinigen weten dat er naast het informatiecentrum een officiële - gratis - zwemgelegenheid schuilt: de Lange Kolk van Staatsbosbeheer. Dit blijkt een schot in de ros. Een prachtig grasveld - iets meer schaduwplekken zou wel fijn zijn - een afgezet zwemdeel en daarachter nog een soort van zwembad voor de wat oudere kinderen.

Wat een rust
In een écht openluchtbad is het vandaag natuurlijk ook goed toeven. Wat niet al teveel mensen weten is dat de baden in de kleine dorpen vaak pareltjes zijn die met veel aandacht worden bestierd. Het openluchtbad de Berkel in Almen is er zo een. Wie bereid is voor een mooi zwembad iets verder te rijden moet naar Almen gaan. Degene die echt veel glijbaanwatervertier zoekt kan zijn keuze laten vallen op een ander openluchtzwembad in de regio: het Boschbad in Apeldoorn. Als je er binnenkomt openbaart zich een waar waterpark. Waterpret verzekerd.

Wie geen entreeprijs wil betalen komt vaak uit bij natuurwater en de rivier heeft aantrekkingskracht. Zo is het aan de IJssel bij Deventer en Kampen goed toeven en datzelfde geldt voor de Vecht. Wil je tóch zwemmen, ga dan eens naar Wanneperveen in de kop van Overijssel, waar je een heerlijk zwemstrandje vindt bij de Westelijke Belterwijde.

Heeft u foto's van deze zwemplekken, of weet u een zwemplek die absoluut in deze lijst moet staan? Mail naar online@destentor.nl 

Volledig scherm
Je kan er misschien niet zwemmen, maar je kan wel prima zonnen in Vlisteren
Volledig scherm
Je kan er weliswaar niet zwemmen, maar op een tropische dag is het strandje bij Deventer beter dan binnen zitten. © Ingrid Willems
Volledig scherm
Het strandje in Ommen is klein, maar fijn © Ingrid Willems
Volledig scherm
Liever wat schoner water en een fijne plek voor de kids? Ga dan naar zwembad de Berkel © Ingrid Willems
Volledig scherm
In de stad, aan het water. Waar vind je dat nou? In Kampen! © Peter Leunissen
Volledig scherm
Een mooie plek aan het water: de Bremerbergdijk © Peter Leunissen
Volledig scherm
Aan de Belterwijde is het heerlijk vertoeven © Ingrid Willems
Volledig scherm
Het Boschbad in Apeldoorn © Ingrid Willems