Volledig scherm

45 uur staan bij een auto en hij is van jou

APELDOORN - Vijfenveertig uur bleven ze staan met hun hand tegen een gloednieuwe Kia in de showroom en toen was het genoeg. Kia-dealer Mossel besloot de volhouders allemaal tot winnaar uit te roepen.

Bijna was het mishandeling geworden, want Loes Venhoeven, Annemieke van der Horst en Antoine Akkermans bleven maar staan. De Kiadealer had beloofd dat degene die het langst bleef staan een auto zou winnen.

Toen greep directeur Bas Huijzer in. Zowel het stel uit Deventer als de dame uit Apeldoorn wonnen een auto. Want de wedstrijd was al geslaagd.

De actie was opgezet om promotie te maken voor de verhuizing van de Kiadealer van de Laan van de Dierenriem naar de Oude Apeldoornseweg in Apeldoorn. Huijzer: "TV Gelderland was er, radio 3FM heeft aandacht gegeven en de krant is geweest, dus we hebben veel aandacht gehad. Er was een tribune voor het publiek, waarvan sommige mensen ook 45 in touw zijn geweest."

De winnaars krijgen twee Kia's waarmee ze een jaar lang gratis mogen rondrijden. "Het was leuk, maar ik doe dit nooit weer," verzuchtten de drie na afloop. Zes kandidaten vielen af.