Volledig scherm
Parkeergarage Noordereiland Zwolle © Erna Lammers

700 extra parkeerplaatsen in Zwolle

ZWOLLE - De parkeergarage Noordereiland aan de Assiesstraat (700 plekken) in Zwolle blijft ook ná de opening van de parkeergarage aan het Katwolderplein (ook 700 plekken) in gebruik.

Dat betekent in één klap een hoop extra parkeerruimte in Zwolle want eigenlijk zou het Noordereiland sluiten zodra de Katwolderpleingarage gebruiksklaar is.

Het Noordereiland is al vele jaren in beeld voor woningbouw, maar het gemeentebestuur wil de parkeerplaatsen op dit moment nog niet missen. Er wordt volop gebruik van gemaakt door zowel winkelend publiek als bewoners van de binnenstad. Het college vraagt nu de raad om de garage in gebruik te houden tot het moment dat er duidelijke plannen zijn, bijvoorbeeld voor woningbouw. Een termijn noemt wethouder Filip van As niet, hij spreekt over 'voorlopig'.

Het openhouden kost de gemeente jaarlijks 241.000 euro. De kans bestaat dat de Katwolderpleingarage daardoor minder gebruikt wordt maar dat maakt voor de parkeeropbrengsten niet uit, stelt het college, omdat in beide garages hetzelfde tarief geldt.