Volledig scherm
De A50 ligt bezaaid met pinda's door de gekantelde vrachtwagen © Officier van Dienst bij Rijkswaterstaat Ramon

A50 vol met pinda's door gekantelde vrachtwagen

APELDOORN/LOENEN - Verkeer op de A50 richting Apeldoorn ondervindt donderdagochtend grote hinder door een gekantelde vrachtwagen. Het gaat om een vrachtwagen met een aanhanger vol met pinda's. De rijbaan ligt bezaaid met de pinda's.

Ter hoogte van Loenen is de vrachtwagen met oplegger geschaard en vervolgens op de zijkant beland. Het voertuig ligt dwars over de snelweg. Verkeer komend uit de richting Arnhem en rijdend richting Apeldoorn en Utrecht kan vanaf knooppunt Waterberg beter omrijden via Ede en Barneveld over de A12, A30 en A1.

Rijstroken en file
Er stond rond 7.00 uur - ongeveer een kwartier nadat het ongeluk gebeurde - al vier kilometer file op de snelweg richting Apeldoorn, komende uit de richting Arnhem. Een half uur later was dat al opgelopen tot tien kilometer stilstaand verkeer.

Een rijstrook ging om 12:00 open. Naar verwachting zullen alle rond 15:00 open zijn. 

De pinda's werden met bezems en scheppen van het wegdek verwijderd en opgeladen door Martin Buitenhuis van Buitenhuis Transport uit Apeldoorn. Buitenhuis: ,,Ze hadden een stel apen moeten laten komen, dan waren ze zo weggeweest."

Chauffeur
De chauffeur van de vrachtwagen is naar het ziekenhuis gebracht. Hij raakte licht gewond en moest voor controle naar het ziekenhuis. Over de oorzaak van het ongeluk kan de politie niets zeggen. 

Volledig scherm
De gekantelde vrachtwagen op de snelweg. Beeld van Rijkswaterstaat
Volledig scherm
File op de A50 © Geert van Buul