Volledig scherm
Flinke vlammen sloegen tegen de gevel van het café. Still uit beelden van bewakingscamera.

Aardig wat tips over cafébrand in Apeldoorn

APELDOORN - De politie heeft aardig wat tips gekregen over de brand die begin augustus is gesticht bij café De Zon in Apeldoorn.

Vooral over de tweede gasfles die hierbij door de dader is gebruikt, zijn er aanwijzingen gekomen. Inclusief foto's. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een oud model campinggasfles. Van de andere fles was al duidelijk welk merk en model het was: een exemplaar dat veel wordt gebruikt door kampeerders.

Verder kwamen er nog enkele andere tips binnen waardoor de politie het vermoeden heeft dat er meer mensen zijn die weten waarom deze brand is gesticht. De politie doet daar verder geen uitspraken over nu, maar roept nogmaals mensen die meer weten over deze brand op zich te melden.

In de nacht van 1 op 2 augustus zette een in het wit geklede man een blauwe sporttas met twee gasflessen tegen de voordeur van het café aan de Arnhemseweg. Die stak hij in brand waarna flinke vlammen tegen de gevel sloegen. De brand werd vrij vlot geblust, mede dankzij een alerte buurman. De politie neemt de brandstichting echter hoog op, omdat boven het café mensen wonen. Zij lagen op dat moment te slapen.

Na zijn daad vlucht de man in de richting van de Talingweg, via een paadje langs de Flash Casino en New York Pizza komt hij weer uit op de Arnhemseweg en loopt verder richting het centrum.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo VitesseVIT
EINDE
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo