Volledig scherm
De auto heeft zichzelf klem gereden bij paaltjes. Foto: GinoPress

Achtervolging door Zwolle leidt tot vier aanhoudingen

ZWOLLE - Een wilde achtervolging van een VW Golf door de Zwolse wijken Dieze, Holtenbroek en Stadshagen heeft woensdagmiddag tot vier aanhoudingen geleid. Ze worden verdacht van overtreding van de opiumwet.

Agenten in burger zagen in Dieze een mogelijke drugsdeal. Ze wilden de auto staande houden voor een controle, maar de auto reed weg. Daarop hebben de agenten de achtervolging ingezet. Ze werden geassisteerd door agenten in een politieauto en een onopvallende auto.

De achtervolging begon in de wijk Dieze en eindigde op de Oude Wetering. De politie heeft daar een 23-jarige vrouw uit Kampen en een 27-jarige man uit Zwolle aangehouden. Twee van de inzittenden probeerden te voet te vluchten, maar deze 22-jarige man en 17-jarige jongen uit Zwolle zijn alsnog aangehouden op de Schuilenburgstraat. 

De vier verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. De auto is in beslag genomen en wordt nog onderzocht. De auto reed zich vlakbij de sportvelden van voetbalclub CSV '28 vast tegen enkele paaltjes bij de Oude Wetering. Tijdens de achtervolging heeft een politieauto schade opgelopen.

Live Voetbal

home logo AZAZ
RUST
0-2
ExcelsiorEXC
away logo
home logo VVV-VenloVVV
EINDE
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
1-2
VitesseVIT
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
1-0
FC TwenteTWE
away logo