Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Agenten met getrokken wapens arresteren Apeldoorner

APELDOORN - De politie heeft gisterochtend een 23-jarige Apeldoorner aangehouden op verdenking van illegaal wapenbezit. Er is geen wapen bij hem aangetroffen, wel een flinke hoeveelheid harddrugs en geld.

Bij de politie was een melding binnen gekomen dat de man in het bezit zou zijn van een vuurwapen, en er ook iemand mee bedreigd zou hebben. De politie kreeg toestemming om de man buiten heterdaad aan te houden en toen agenten de man zagen rijden op de Marktstraat in Apeldoorn maandagochtend is dat ook gebeurd.

In verband met het mogelijke vuurwapenbezit is hierbij door de politie een zogenoemde uitpraatprocedure gevolgd. De verdachte wordt dan door agenten met getrokken wapens gecontroleerd uit in dit geval de auto gehaald. De agenten houden daarbij, van achter een dekking, de verdachte onder schot. De verdachten krijgen vervolgens gesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico's te laten verlopen.

De Apeldoorner werkte mee aan zijn aanhouding en in zijn auto werd geen wapen aangetroffen. Later is ook zijn woning doorzocht en ook hier werd geen vuurwapen aangetroffen. Wel bleek de man een grote hoeveelheid harddrugs (vermoedelijk cocaïne) in zijn huis te hebben liggen, en een groot geldbedrag.

De drugs en het geld zijn in beslag genomen door de politie en de man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.