Overzicht van de autobranden in dit deel van Nederland.
Volledig scherm
Overzicht van de autobranden in dit deel van Nederland.

Al 2249 autobranden dit voorjaar: Overzicht per plaats

ZWOLLE / DEVENTER / APELDOORN - Dit voorjaar hebben er verspreid over het hele land al 2249 autobranden plaatsgevonden. Een stijging met 13% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Hier onder een overzicht per plaats en provincie.

De cijfers komen van Alarmeringen.nl, een site die meldingen in het P2000-netwerk verzamelt. Via dat netwerk worden hulpdiensten opgeroepen naar incidenten. In de periode tot en met 18 mei dit jaar werd in dit systeem 2.249 keer melding gemaakt van autobranden, tegenover 1.995 keer in dezelfde periode vorig jaar: een stijging van bijna dertien procent. Vooral sinds maart is het raak: in de afgelopen 2,5 maand vonden ruim 28 procent meer autobranden plaats dan in dezelfde periode in 2015.

Hieronder is per maand en per provincie te zien hoeveel autobranden werden gemeld. Wil je weten op welke locatie de autobranden dit jaar plaatsvonden? Bekijk dan de nieuwskaart: (Het kan zijn dat dit materiaal niet goed toont in de app, ga dan svp naar de site)

  1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territorium uit
    PREMIUM
    video

    Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territori­um uit

    Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’