Volledig scherm
De kliniek van Klaus Ross © Ottillie

Al 26 meldingen over Duitse kankerkliniek

APELDOORN - Het Landelijk Meldpunt Zorg ontving tot op heden veertien meldingen. Zeven werden doorverwezen naar de politie. Het Duitse onderzoeksteam en de politie van Oost-Nederland ontvingen samen nog eens twaalf meldingen.

Na de plotse dood van drie kankerpatiënten, waaronder een 55-jarige man uit Apeldoorn, tijdens een behandeling in de alternatieve Duitse kankerkliniek van Klauss Ross begon de Duitse politie, ondersteunt door de politie van Oost-Nederland, een onderzoek naar de kliniek.

Onderzoek wees snel uit dat de kliniek door veel Nederlanders werd bezocht. Er werden diverse telefoonnummers geopend om hier beter zicht op te krijgen. Het Landelijk Meldpunt Zorg is bereikbaar op 088-1205020, het Duits onderzoeksteam op 0049-2161290.

Eerder deed de Inspectie voor de gezondheidszorg in het Duitse Viersen al aangifte tegen Klaus Ross. Volgens de Inspectie heeft de natuurarts doodzieke patiënten op de verkeerde manier behandeld en daarnaast verzuimd om een dokter te alarmeren toen zij er slecht aan toe waren.