Volledig scherm
Ambelt Gentiaan College © Taina Monteiro

Ambeltscholen Apeldoorn blijven bestaan

APELDOORN – Twee scholen voor speciaal onderwijs in Apeldoorn van De Ambelt blijven bestaan, ook na 1 augustus 2017. Dat is de strekking van de intentieverklaring die De Ambelt en De Onderwijsspecialisten maandag ondertekenden.

De Ambelt draagt per 1 augustus 2017 leerlingen en medewerkers over aan De Onderwijsspecialisten.

Versterken
De Onderwijsspecialisten is het bestuur van 21 scholen voor speciaal onderwijs en is actief in de regio's Arnhem, Zuidwest-Veluwe, Liemers, Achterhoek en Stedendriehoek. In Apeldoorn valt Het Kroonpad in Zuidbroek onder De Onderwijsspecialisten. "We kunnen elkaar versterken," hoopt bestuurder Jolida Spekreijse van De Ambelt.

Aanmelden
De Ambeltscholen in Apeldoorn zijn Gentiaan College (voorgezet speciaal onderwijs) en het speciaal onderwijs (SO) op het Markerichtersveld. Aanmelden voor het komend schooljaar kan nog steeds via de website van De Ambelt.

Met de invoering van het Passend Onderwijs in 2014 is er voor De Ambelt veel veranderd. De regering vindt dat zoveel mogelijk leerlingen binnen het regulier onderwijs moeten worden opgeleid, in plaats van op scholen voor speciaal onderwijs. Omdat in Apeldoorn een onevenredig groot percentage kinderen in het speciaal onderwijs zat, moet deze sector krimpen. Het aantal leerlingen op de Ambeltscholen is de laatste twee jaar gezakt van circa 600 naar 460. De koepel waar de Ambeltscholen onder vielen, stopt per 1 augustus 2017.