Volledig scherm
© Thinkstock

Anderhalf jaar cel geëist tegen motorclublid uit Zwolle

ZWOLLE/AMSTERDAM - Een 30-jarige man uit Zwolle hoorde gisteren anderhalf jaar cel tegen zich eisen in de rechtbank op Schiphol. 

Hij werd in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 maart dit jaar aangehouden op de A9 bij Badhoevedorp. De Zwollenaar zat in de auto met drie anderen, alle vier bekenden van de politie en lid van de motorclub Alcatraz Wanted.

Dat is volgens het Openbaar Ministerie een supportclub van de Hells Angels, een van de motorclubs die al langere tijd in de gaten wordt gehouden door het OM vanwege de verdenking van georganiseerde criminaliteit en 'normoverschrijdend gedrag'.

Pistoolmitrailleur
In de auto van het viertal lag destijds een pistoolmitrailleur met geluidsdemper. Volgens de officier van justitie moeten alle vier inzittenden hebben geweten van de aanwezigheid van het wapen en moeten zij daarom allemaal de cel in.

De Zwollenaar kreeg de hoogste strafeis, want het OM ziet hem als de president van Alcatraz Wanted en bovendien als de eigenaar van de gevonden pistoolmitrailleur. In de woning van de man aan de Nijerwalstraat vond de politie later tijdens een doorzoeking nog een tweede wapen, inclusief munitie, een mes en verdovende middelen.

De andere drie kregen strafeisen van één tot anderhalf jaar cel. De rechtbank doet uitspraak op vrijdag 9 september.