Volledig scherm

Apeldoorn: aantal treinwagons met gevaarlijke stoffen buiten proportie

APELDOORN - Het hoge aantal treinen met gevaarlijke stoffen dat over het spoor Amersfoort - Deventer heeft gereden, is buiten proportie. Dat zegt wethouder Johan Kruithof namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn.

"Het college is vorige week in een bestuurlijk overleg tussen gemeenten, de provincies Gelderland en Overijssel en het rijk geïnformeerd over de overschrijdingen van de normen op het spoor. Aantallen zijn hierbij niet genoemd", zegt het gemeentebestuur.

"Het college maakt zich zorgen over de informatieverstrekking aan de gemeenten aan het spoor. Deze vindt nu achteraf plaats. Bij verwachte overschrijdingen wil het college vooraf geïnformeerd worden om zich voor te kunnen bereiden op eventueel mogelijke risico's. Samen met de gemeenten, provincies Gelderland en Overijssel zal Apeldoorn dit punt nogmaals onder de aandacht brengen van de minister."

Gisteren kwam via de NOS naar buiten dat er in negen maanden 190 wagons over het spoor reden. Dat is 190 keer meer dan is toegestaan.