Volledig scherm

Apeldoorn houdt BEST-tas ondanks protest

APELDOORN - Elf goede-doelenorganisaties en kerken hebben het gevoel dat ze worden dwarsgezeten door de onlangs ingevoerde BEST-tas in Apeldoorn, waarin Apeldoorners Boeken, Elektronische apparaten, Speelgoed en Textiel gescheiden kunnen aanbieden aan inzamelaar Circulus-Berkel.

Maandagavond hebben ze hun zorgen neergelegd bij wethouder Mark Sandmann. Hij zegt dat de BEST-tas en de goededoelen-organisaties twee aparte werelden zijn. "Het is nog te vroeg om al conclusies te trekken, want de BEST-tas bestaat nog pas kort, maar ik denk dat er geen sprake is van concurrentie."

Cor Klein Heerenbrink van Mondial Apeldoorn vroeg de gemeente Apeldoorn compensatie voor de wegvallende stroom, of een mogelijkheid om de ingezamelde BEST-producten te verdelen over de goededoelen-organisaties. Wethouder Sandmann wilde geen toezeggingen doen. "Eerst wachten we het Afvalplan af, dat komend najaar klaar is, daarin komen we op dit onderwerp terug. Wel beloof ik dat er een stortpas komt waarmee u uw restafval bij Circulus kan brengen.''