Volledig scherm
Van links naar rechts: Martijn Monné, Angelique van Lieshout, Mireille Langendijk, Saskia Toorenaar, Annemarie Huisman en Marianne Meijer. [302_BIJS_CRE]Foto Maarten Sprangh

Apeldoorn krijgt een eigen tiny house: Ministek

APELDOORN - Op steeds meer plekken in het land duiken tiny houses op en ook Apeldoorn haakt aan bij deze trend. Zeven Apeldoorners werken hier nu aan en over ruim een half jaar moet hun bijzondere woning echt vorm krijgen. Een naam voor dit Apeldoornse tiny house hebben ze al: Ministek.

Het wordt een woning met een oppervlakte van net geen twintig vierkante meter groot, maar wel met twee verdiepingen. Verder wordt het gebouwd uit zoveel mogelijk recyclebaar materiaal en is het zelfvoorzienend. Ministek moet straks meedraaien met de zon, zodat de hele dag de energie uit zonlicht kan worden gehaald.

De initiatiefnemers zijn Martijn Monné (houtontwerper en -constructeur), Marianne Meijer als visueel grafisch vormgever en ontwerper en Mireille Langendijk als architect. Annemarie Huisman en Saskia Toorenaar die een bureau in interieur-styling en marketing hebben, architect Ed Euser en Angelique van Lieshout van de Energiefabriek.

www.ministekwonen.nl