Volledig scherm
© Maarten Sprangh

Apeldoorn krijgt predicaat Excellente Evenementenstad

UTRECHT - De gemeente Apeldoorn heeft het predicaat Excellente Evenementenstad gekregen. Dat is maandag bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Nationale Evenementen Prijzen in Utrecht.

Rotterdam werd daar uitgeroepen tot Evenementenstad van het Jaar. Het WK Beachvolleybal en Giro d'Italia deden Apeldoorn aan. De Nationale Evenementen Prijzen worden sinds 2001 uitgereikt.

,,Apeldoorn voert een consistent evenementenbeleid en zoekt hierbij naar een goede mix van evenementen als het gaat om comfortabel wonen, werken en recreëren'', staat in het juryrapport. ,,Strategische doelen, het bundelen van krachten en duurzame evenementen staan centraal. De stad kan rekenen op veel vrijwillige professionals die evenementen als de Giro d'Italia weten uit te bouwen tot brede publieksevenementen. Apeldoorn heeft zich in de afgelopen periode wederom als sportstad op de kaart gezet met het WK Beachvolleybal (Apeldoorn was één van de speelsteden) en de Giro d'Italia in Gelderland eerder dit jaar. Door het actieve evenementenbeleid, zorgt Apeldoorn ervoor dat er meer te beleven valt in én met de stad.''

Naast Apeldoorn en winnaar Rotterdam kregen ook Amsterdam, Dordrecht en Utrecht het predicaat excellent.