Volledig scherm
De politie haalt spullen uit het huis van Danny D. © AD

Apeldoorn trekt kritiek op inzet voor Lisa terug

APELDOORN - De suggestie dat de 13-jarige Lisa veel leed bespaard had kunnen worden als de politie haar telefoon eerder had gehackt had niet mogen worden opgeschreven.

Dat stelt de gemeente Apeldoorn enkele dagen nadat in een gemeentelijke notitie over hulpverlening die opmerking wel was gemaakt. Volgens de gemeente zou justitie deze privacyinbreuk toen nog een te zware ingreep hebben gevonden.

Lisa verdween vorig jaar vanaf een camping in Nieuw-Milligen. Later bleek dat zij vijf dagen was misbruikt in een huis in Koudekerk aan de Rijn.

Nadat de Stentor publiceerde over de kritiek in de notitie is overleg geweest tussen de gemeente en de politie. De politie was niet blij met de notitie. Verder blijkt volgens de gemeente uit achtergrondinformatie die de politie nu gaf dat de tekst van de gemeente ‘niet volledig lijkt te stroken met de feitelijke gang van zaken’. Wat er niet klopt, wil de gemeente niet zeggen

Of Lisa leed bespaard had kunnen blijven is niet duidelijk, stelt de gemeente nu. „We hadden het nooit zo kunnen opschrijven.”