Volledig scherm
ANP XTRA

Apeldoorner (37) verdacht van oplichting: tienduizenden euro’s weg

APELDOORN - Een 37-jarige man uit Apeldoorn is aangehouden op verdenking van het oplichten van 19 mensen door het hele land. De slachtoffers hadden schulden en kwamen via internet bij het bureau van de man. Hij had een bedrijf dat claimde mensen te helpen met hun schulden. De Apeldoorner wordt ervan verdacht de gedupeerden voor in totaal tienduizenden euro’s te hebben opgelicht.

De 19 slachtoffers meldden zich bij de politie en deden vorig jaar aangifte. Het programma Opgelicht werd ook ingeschakeld om andere te waarschuwen voor de praktijken van het Apeldoornse bedrijf. 

Onvindbaar
Een uitgebreid onderzoek volgde, waarna de politie in maart toestemming kreeg om de Apeldoornse hoofdverdachte aan te houden. Een probleem: de man was onvindbaar. Afgelopen week wist de politie de man toch te vinden. Hij bevond zich in een woning in Apeldoorn. De man is aangehouden voor verhoor en onderzoek. Zijn hechtenis is met 14 dagen verlengd. 

Voordat de hoofdverdachte werd aangehouden, waren er ook drie andere mannen opgepakt: een 19-jarige man uit Den Haag en twee mannen van 20 en 38 zonder woon- of verblijfplaats. Het is nog niet duidelijk wat precies hun rol was. Na verhoor zijn deze drie verdachten weer vrijgelaten.