Volledig scherm
© Purestock/Thinkstock

Apeldoorner krijgt straf voor bij de keel grijpen van vrouw

APELDOORN - Mishandelde een man uit Apeldoorn zijn vrouw door haar bij de keel te grijpen of is hier sprake van een vooropgezet plan om hem zijn huis uit te werken? De politierechter ging uit van het eerste en legde de man een voorwaardelijke celstraf op.

De 35-jarige J.B. is overtuigd dat hij in de val is gelokt door zijn vrouw en zijn buurman. De twee hebben een verhouding, zo ontdekte hij vlak na 6 maart dit jaar. Die avond wilde hij met zijn vrouw vrijen, maar ze had geen zin. Hij ging bovenop haar zitten, met als gevolg dat de vrouw haar nagels in zijn buik zette. In een reflex duwde hij haar bij de keel van zich af. Of drukte hij haar keel dicht zodat ze enige tijd geen lucht kreeg? Dat laatste was wat de aangeefster beweerde. B. hield pas op toen zij hem in zijn hand beet. De vrouw ging naar de eerste hulp waar een blauwe plek ter hoogte van haar sleutelbeen werd ontdekt.

B. ontkende stellig. Hij meende dat de mishandeling is verzonnen. Zij en zijn buurman willen zijn huis overnemen. De buurman zou al bij de woningbouwvereniging hebben gevraagd of het mogelijk was zo snel mogelijk na het vertrek van B. de sloten te veranderen.

Sinds het voorval wordt hij door zijn vrouw en buurman geterroriseerd, zei de man. De officier van justitie hechtte echter meer geloof aan het verhaal van de aangeefster. Het aangetroffen letsel past bij haar verhaal. Huiselijk geweld ,,is een ernstig feit'', zei ze.

Een werkstraf is niet aan de orde omdat B. na een ernstig verkeersongeval niet in staat is te werken. Dus kwam het Openbaar Ministerie uit op vier weken cel waarvan drie weken voorwaardelijk. Dat laatste ging de politierechter een stap te ver. Ze legde een geheel voorwaardelijke celstraf van twee weken op. Als waarschuwing omdat B. ook de komende tijd nog wel met zijn vrouw te maken krijgt.