Volledig scherm
City Club Apeldoorn © Google Streetview

Apeldoorner krijgt taakstraf voor vechtpartij

APELDOORN - Een 33-jarige man uit Apeldoorn is door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot 150 uur werkstraf voor openlijke geweldpleging.

Op 29 november brak in de City Club in de Hoofdstraat een vechtpartij uit. Daarbij werd een 18-jarige meisje meerdere keren geschopt en geslagen. De officier achtte bewezen dat de 33-jarige Leonardo F. samen met een paar vrienden, betrokken is geweest bij de geweldpleging.

Dronken 
Wat er precies is gebeurd rond 2.30 uur die nacht, blijft voor de rechtbank onduidelijk. Volgens verklaringen van het slachtoffer deed F. een poging de jonge vrouw te versieren. Zij was daar niet van gediend, en wees hem af. Hoe de afwijzing escaleerde in een vechtpartij tussen zowel het slachtoffer, haar broer als de Apeldoorner en een paar vrienden, blijft onduidelijk. ,,We waren allemaal dronken," zegt de verdachte.

Bedoeling
De officier van justitie nam het de 33-jarige Apeldoorner met name kwalijk dat hij zich niet heeft bekommerd om het slachtoffer, dat tijdens de vechtpartij op de grond viel. ,,Er ligt een meisje op de grond, die raap je dan toch even op? In plaats daarvan maakt u een schoppende beweging in haar richting. Het was dus de bedoeling om iemand te raken."

De officier is duidelijk. ,,Het is een waardeloze actie van u. Ik acht het bewezen dat u en uw vrienden alle drie geweld hebben gepleegd tegen het slachtoffer en haar broer. Dit moet u absoluut nooit meer doen."

De 33-jarige man heeft een werkstraf van 150 uur opgelegd gekregen. Daarvan is 80 uur voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Behalve een werkstraf had de verdachte ook al een straatverbod voor het gebied gekregen.