Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Apeldoorner opgepakt na vondst 110 kilo heroïne in vrachtwagen

AMSTERDAM/APELDOORN - Een 49-jarige man uit Apeldoorn is opgepakt als een van drie verdachten die zijn opgepakt na een vondst van 110 kilo heroïne in de laadruimte van een vrachtwagen in het Westelijk Havengebied van Amsterdam.

Tijdens een gezamenlijke surveillance van de douane en de politie op donderdag 28 juli in het Westelijk Havengebied in Amsterdam werd een Iraanse vrachtwagen met lading gecontroleerd. De lading bestond uit verf- en plamuurproducten uit Iran. Deze moest worden afgeleverd bij een bedrijf in het Westelijk Havengebied.

Tussen de verf- en plamuurproducten bleek 110 kilo heroïne verstopt. Dit werd ontdekt door de douanescan op Schiphol en de ingezette speurhond.  Er zijn 3 mannen aangehouden. Behalve een 49-jarige Apeldoorner gaat het om een 57-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 25-jarige man uit Leiden.

De lading is in beslag genomen en vernietigd. De zaak is overgedragen aan de FIOD en onder leiding van het Arrondissementsparket Amsterdam is een strafrechtelijk onderzoek gestart. Dit liet de Belastingdienst weten op zijn website.

Straatwaarde
Volgens de site van Jellinek kost een gram heroïne tussen de 20 en 40 euro, wat bij 110 kilo neerkomt op een straatwaarde tussen de 2 en 4 miljoen euro.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
19:45
VVV-VenloVVV
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
19:45
NAC BredaNAC
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
18:30
FC TwenteTWE
away logo
home logo VitesseVIT
20:45
sc HeerenveenHEE
away logo