Volledig scherm
© ThinkStock

Apeldoorner ruim 100 dagen cel in voor drugsbezit

APELDOORN - De 52-jarige Danny de W. uit Apeldoorn is veroordeeld voor het bezit van spullen voor een opzetten van een hennepkwekerij. Hij moet 10.000 euro boete betalen, maar hoeft niet terug naar de gevangenis.

Het Openbaar Ministerie eiste twee jaar celstraf, omdat De W. 200 hennepstekken verkocht aan een undercover agent. Hij bleek ook 1,2 kilo henneptoppen, 53 xtc-pillen, twee wapens en munitie en voor 10.000 euro aan apparatuur voor een wietplantage te bezitten. De rechter sprak hem vrij van wapenbezit en kwam daarom tot een lagere straf.

De W. krijgt 240 dagen celstraf, waarvan 134 dagen voorwaardelijk. Tijdens zijn proeftijd moet hij zich houden aan aanwijzingen van de Reclassering en een gedragstraining volgen. Ook moet hij 1.500 euro terugbetalen aan de Staat. Dat zou hij hebben verdiend met criminele activiteiten. Het OM wilde dat hij ruim een ton terugbetaalde.

De voorbereiding van hennepteelt is per 1 maart vorig jaar strafbaar. De W. had een growshop in Zutphen en vormde die om naar een dierenspeciaalzaak, maar zei dat hij nog veel oude voorraad had liggen.