Apeldoorner waarschuwt voor dure slotenmakers

APELDOORN - De Apeldoornse John Blaas waarschuwt voor (te) dure slotenmakers. Hij belde noodgedwongen een slotenmaker nadat hij zijn huis niet meer inkon, en moest bijna vierhonderd euro betalen voor het vervangen van een slot.

Volledig scherm

Het bedrijf maakt de deur open en plaatst een nieuw slot. Daarvoor moet Blaas een rekening van 366,50 euro betalen. "Op zo'n moment doe je dat, je staat met je handen in het haar. Na twee uur wachten wil je gewoon je huis weer in en dus betaal je."

Achteraf informeert Blaas bij Slotenservice Apeldoorn, een Apeldoorns bedrijf, over de prijs. "Ik kreeg te horen dat ik niet de enige ben die dit is overkomen. De slotenmaker uit Apeldoorn vertelde me dat hij al veel vaker is gebeld door slachtoffers. Bij hem kost het slot dertig euro, ik heb alleen voor het slot al honderdtwintig euro betaald. Dat is nog zonder de voorrijkosten, uurloon en toeslagen. Juridisch gezien kan ik niks meer, ik ben akkoord gegaan met de prijs door te betalen. Waar het mij om gaat, is dat ik mensen wil waarschuwen."

De Fraudehelpdesk in Apeldoorn waarschuwt voor slotenmakers die soms honderden euro's vragen voor een paar minuten werk. De Fraudehelpdesk en de politie raden nadrukkelijk aan om zorgvuldig een bedrijf uit te kiezen en van te voren af te spreken wat het gaat kosten. In sommige plaatsen, zoals in Apeldoorn, kan de politie mensen doorverbinden met slotenmakers die betrouwbaar zijn en voor een eerlijke prijs langskomen.