Volledig scherm
© Marije Kuiper

Apeldoorns bomenbedrijf winnaar boomproject van het jaar

APELDOORN/ZWOLLE - Het Apeldoornse bedrijf BTL bomendienst is winnaar van het boomproject van het jaar. Dit vanwege het 'zomerplanten'project aan de Pannenkoekendijk/Harm Smeengekade in Zwolle. De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt door de branchevereniging voor boomspecialisten VHG.

In het kader van het zomerplantenproject worden 97 moeraseiken geplant langs de Pannenkoekendijk en Harm Smeengekade. De bomen voor het project zijn door BTL samen met de gemeente Zwolle geselecteerd bij boomkwekerij Udenhout. 

De prijs wordt uitgereikt om mensen bewust te maken van het positieve effect van goede boomprojecten in hun leefomgeving

De reconstructie van de Pannekoekendijk-Harm Smeengekade in Zwolle is in volle gang. Door Roelofs wordt hard gewerkt aan het civiele deel, BTL houdt zich bezig met het groene deel van dit werk. Onderdeel van de groenaanleg is de aanplant van 97 nieuwe bomen, die in de periode mei-juli worden aangeplant in verband met de civiele planning: ‘zomerplanten’ dus!