Volledig scherm
Het diamantje en de ring, op de hand van Alice Nap. Binnenkort zit de herstelde ring weer 'gewoon' om haar vinger. © Kevin Hagens

Apeldoorns diamantje duikt op uit krochten zuigsysteem wasstraat

APELDOORN - Alice Nap had nooit verwacht het diamantje nog terug te zien. Het diamantje dat losschoot uit haar ring, gekregen bij de geboorte van zoon Sam. Totdat het steentje toch nog opdook uit de krochten van het zuigsteem bij Blinq Carwash.

Björn Leerkes had er pas erg in toen het al te laat was. Toen de Apeldoorner bij het uitzuigen van zijn auto (bij Blinq Carwash) iets zag glinsteren op een vieze mat, schoot het minuscule diamantje al de stofzuigerslang in.

Samen met zijn vrouw zocht hij zakken vol vuil door. Peuken, nagels, haren, alles kwam voorbij bij het sorteren, maar geen diamantje.

Het kostbare kleinood was voorgoed verdwenen, dacht het Apeldoornse stel. Totdat een kleine week later een verheugde bedrijfsleider van Blinq aan de telefoon hing: de speld was alsnog opgedoken in de hooiberg.

,,Bizar, ongelooflijk'', vindt Leerkes, die pas na veel omzwervingen door Blinq werd gevonden. ,,We zijn Blinq enorm dankbaar voor alle moeite die ze hebben gedaan. Geweldig.''

Lees woensdag het hele verhaal in de Stentor.