Volledig scherm
© Thinkstock

Apeldoornse Avondvierdaagse schrikt niet van veel regen

APELDOORN - Of wandelaars zich laten afschrikken door de vele regen vandaag? Joop Achterkamp weet wel zeker van niet. Hij is betrokken bij de organisaties van de Apeldoornse Avondvierdaagse die vandaag (maandag) begint.

"Mensen laten zich niet zo gauw afschrikken. Vooral kinderen vinden het schitterend om door de plassen te lopen, vaak vinden pa en ma het veel erger."

Ongeveer 2500 mensen hebben zich tot nu toe ingeschreven voor de avondvierdaagse en Achterkamp verwacht totaal niet dat er velen thuis blijven door de regen die vandaag uren achtereen valt. Met zelfs nog een paar mensen die zich vanavond ter plekke melden, hoopt hij dat ze de grens van 2600 deelnemers passeren.

Het wordt wel een week van uitersten, want donderdag kan het best zijn dat de Apeldoornse wandelaars op de laatste dag van het evenement kampen met temperaturen die de dertig graden aantikken. Maar Achterkamp maakt zich daar nog niet druk over. Eerst maar eens zien verderop in de week hoe de voorspellingen zich ontwikkelen. "Soms kunnen ze het weer achteraf nog niet voorspellen."

Het enige wat een hindernis kan zijn met die stijgende temperaturen, is dat er onweer kan ontstaan. Maar nu is dat nog niet aan de orde en de organisatie wacht daarom rustig af hoe het weerbeeld zich de komende dagen ontwikkelt.

De avondvierdaagse begint bij SV Orderbos (afdeling voetbal) tussen 18.00 en 19.00 uur. Meer informatie: www.awc-avond4daagse.nl