Volledig scherm
Stino (l) en Julian Jordan (r) achter de draaitafel.

Apeldoornse dj Julian Jordan (20) opent megafestival in Miami

APELDOORN – Dj Julian Jordan opent vanavond voor ruim 100.000 dancefans het Ultra Music Festival in Miami. De 20-jarige Apeldoorner is daarmee definitief toegetreden tot de absolute top in de dancewereld. Een groter podium dan die in Miami, waar ook Martin Garrix, Afrojack en Armin van Buuren hun opwachting maken, is er niet.

In navolging van zijn dj-vriend Martin Garrix timmerde Julian Jordan, echte naam Julian Dobbenberg, de laatste jaren hard aan de weg. Inmiddels vliegt hij in privéjets van optreden naar optreden. De jonge Apeldoorner is hot. Zijn agenda laat het bizarre reisschema zien. In de maand maart vliegt hij de hele wereld over: Portugal, Amerika, Frankrijk, Amerika, Israël en Spanje.

Trotse mama
Hij landt zo nu en dan op Schiphol om thuis in Apeldoorn of bij zijn ouders in Amsterdam te verblijven. Voor Julian geen groot huis op Ibiza, maar de rust in Apeldoorn. “Hij heeft zijn vrienden in Apeldoorn. Tijdens het draaien is hij al vaak in clubs, dus als hij in Nederland is, zoekt hij liever zijn vrienden en de rust op”, vertelt zijn trotse moeder Heleen Dobbenberg. “Het is super wat hij meemaakt, hij maakt zijn droom waar, dat vinden wij het leukste.”

Zelfs als hij voor duizenden mensen draait is hij háár zoon. “Hij is een entertainer, maar gedraagt zich niet anders dan dat ik hem ken. Hij was altijd al een vrolijk jongetje, goed gehumeurd en vol met energie.” Vanavond probeert ze een livestream te vinden om het optreden van haar zoon te zien. “We kunnen niet altijd mee, ik moet ook gewoon weer werken in het Gelre Ziekenhuis”, reageert de verpleegkundige nuchter.

Martin Garrix
Het dj-talent is goed bevriend met de ongekend populaire Martin Garrix (echte naam Martijn Garritsen). De 19-jarige dj staat op nummer 3 in de DJMag top100. “Martijn en Julian kennen elkaar al langer. Ze kunnen het goed met elkaar vinden”, vertelt zijn moeder. Zeven uur na het optreden van Julian sluit zijn vriend Martin Garrix de eerste dag van het festival af.

Samen zitten de vaders van de jonge dj’s in de Dutch DJ Foundation. Deze organisatie helpt (jonge) dj’s een weg te vinden in de dj-wereld. “Daarom is er tussen de vaders ook onderling contact”, legt ze uit.

‘Supervet!’
Julian bracht eind vorig jaar een nummer uit met goede vriend Stijn van Dijken, beter bekend als Stino. Stijn hoopt stiekem dat Julian hun nummer op Ultra draait, maar, voegt hij er direct aan toe: “Hij moet draaien wat hij zelf wil”.

De 19-jarige Apeldoorner vindt het ‘supervet’ dat zijn maatje op Ultra mag draaien. “Hij heeft er keihard voor gewerkt, dus ik gun hem dit echt”, vertelt hij enthousiast. Stino staat vanavond net als Julian achter de draaitafel. Niet op het Ultra Music Festival, maar Café Jeroen in Apeldoorn. “Dan zal ik zeker nummers van Julian draaien.”

'Feel The Power' - Julian Jordan & Stino:

Beelden van het Ultra Music Festival 2015: