Volledig scherm
De flat aan de Eburonenstraat werd volledig ontruimd. © Martijn Krullaars

Apeldoornse flat korte tijd ontruimd na kelderbrand

APELDOORN Door een kelderbrand is in de nacht van zaterdag op zondag een volledig flatgebouw aan de Eburonenstraat ontruimd. De bewoners van alle 24 flatwoningen werden tijdelijk geëvacueerd.

Even na vier uur 's nachts brak er brand uit in een kelderbox. Bij de brand kwam dusdanig veel rook vrij dat direct besloten werd alle vier woonlagen van de flat te ontruimen. Daardoor stonden tientallen mensen midden in de nacht op straat. Zondagochtend bleek dat toch niet iedereen geëvacueerd was en sommige bewoners gewoon in hun flat waren gebleven.

Om half zes was nog niet duidelijk of en wanneer ze hun woning weer in mochten. De brandweer deed op dat moment nog metingen in de woningen. Niet lang daarna mochten de bewoners weer terug de flat in. Zaterdagnacht kon nog niet worden vastgesteld hoe de brand is ontstaan. Niemand raakte gewond bij de brand.

Eind december van het vorig jaar woedde er ook al een nachtelijke brand in een kelderbox aan de Eburonenstraat, al betrof het destijds een andere flat. Ook toen werd de hele flat ontruimd. Onderzoek wees destijds uit dat de brand was aangestoken. Drie bewoners werden toen korte tijd medisch behandeld vanwege ademhalingsproblemen.

Volledig scherm
De brand in een kelderbox zorgde voor zo veel rookontwikkeling dat de hele flat moest worden ontruimd. © Pim Velthuizen