Volledig scherm
De apen in Apenheul dienen als voorbeeld voor kinderen. Ze eten veel groenten. © Kevin Hagens

Apeldoornse kinderen op apendieet

APELDOORN - Een apendieet als voorbeeld voor Apeldoornse kinderen in groep zes van de basisschool. Een speciaal lesboek moet de kinderen leren hoe ze een gezonde levensstijl krijgen en houden, net als de apen in Apenheul.

Het lesprogramma is een samenwerking tussen Apenheul, Lifestyle Junior en het JOGG Apeldoorn (Jongeren op Gezond Gewicht).

Initiatiefnemer van het lesprogramma is Erwin Cheizoo van Apenheul. Het lesboek Apentrots is ontwikkeld voor kinderen in groep zes. Aan de hand van praktische tips, quizzen en oefeningen leren de kinderen in drie lessen op school hoe ze gezond kunnen leven. Vragen over het aantal glazen frisdrank en de hoeveelheid groente en fruit die de kinderen elke dag eten komen voorbij. Maar ook opdrachten om als een sifaka te springen of gehurkt als een aap te zitten, behoren tot de lesstof. Tijdens de laatste les krijgen de kinderen een rondleiding in het park. Wanneer ze de praktijkopdrachten goed maken, en laten zien dat ze al iets gezonder zijn gaan leven, volgt een Apentrotsdiploma.