Volledig scherm
Een van de lantaarnpalen die ontdaan is van een deurtje. © Hanne Koops

Apeldoornse lantaarnpalen nog altijd doelwit vandalen

APELDOORN - Lantaarnpalen in Apeldoorn zijn nog altijd het doelwit van vandalen. Begin juni werden er al verschillende deurtjes van lantaarnpalen afgehaald, maar sinds anderhalve week worden er ook kabels in de lantaarnpalen doorgeknipt.

Niet alleen worden de kabels doorgeknipt, ook nemen vandalen een stuk van de kabel mee.

Sinds begin juni zijn er al ongeveer vijfendertig lantaarnpalen vernield. De vandalen slaan toe in Zuidbroek, Zevenhuizen, op De Voorwaarts maar ook in de buitengebieden van Apeldoorn. Volgens een woordvoerder van gemeente Apeldoorn wordt door het wegknippen van een deel van de kabels, de reparatie ervan een stuk moeilijker. De vernielingen zijn bovendien gevaarlijk omdat kabels bloot komen te liggen waar spanning opstaat wanneer de verlichting aan is.

De gemeente roept mensen dan ook op om goed op te letten en vernielingen zo snel mogelijk te melden. Wanneer de schade is gemeld, wordt de vernielde paal zo snel mogelijk gerepareerd. Ook doet de gemeente aangifte van vernieling bij de politie. De schade voor de gemeente wordt inmiddels geschat op enkele duizenden euro's.