Volledig scherm
Op dit kruispunt werd de vrouw beroofd. Foto: Google Streetview

Apeldoornse staat tas af na bedreiging met mes

APELDOORN - Een 29-jarige vrouw uit Apeldoorn is gisteravond (maandag) omstreeks 22.30 uur onder bedreiging van een mes beroofd van haar tas.

De vrouw fietste over de kruising met de Mariastraat met de Rustenburglaan in Apeldoorn. Een onbekende man op de fiets kwam haar tegemoet en vroeg haar de weg. Toen de vrouw stopte om de man de weg te wijzen, dwong hij haar onder bedreiging van een mes haar tas af te geven. In de tas zat onder andere haar telefoon. De vrouw is na de beroving hard weggefietst om de politie te kunnen bellen.

Ze gaf als signalement van de onbekende man door dat hij een getint uiterlijk heeft, 1.70 meter lang is, een slank postuur heeft en zwart kort haar. Hij wordt ongeveer 17 jaar oud geschat, was in het zwart gekleed en had een verzorgd uiterlijk.

De man reed op een donkere fiets en sprak Nederlands. Het is onbekend welke richting hij is gefietst.

Agenten hebben nog gezocht in de omgeving waar de straatroof is gepleegd, maar vonden niks bijzonders. Daarom vraagt de politie getuigen die iets van deze straatroof hebben gezien of meer van weten van deze beroving contact op te nemen. Dat kan via 0900 8844 of anoniem via Bel M. 0800 7000.