Volledig scherm
Dennis Licht na de 800 meter bij de wereldkampioenschappen atletiek in Peking, augustus 2015 © EPA

Apeldoornse topsporter Dennis Licht jubelt: ik word papa!

APELDOORN - De Apeldoornse topsporter Dennis Licht stopt er mee. Hij zet een punt achter zijn atletiekcarrière om een goede reden. ,,Ik word papa!'' jubelt de 32-jarige atleet op Facebook. 

,,Zo! Het hoge woord is eruit en dat lucht op'', schrijft hij. Zijn vriendin Esmay is al een tijdje zwanger. ,,Het was wel even spannend of de zwangerschap goed zou gaan verlopen, maar uit de 20 weken echo blijkt dat alles oké is en ons kindje gezond is en heel goed groeit.'' En de toekomstige vader weet ook al het geslacht. ,,Het wordt een meisje. Een prachtig geschenk van moeder natuur!''

Olympische Spelen
Licht miste afgelopen jaar op een paar tellen de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Toch kijkt hij tevreden terug op afgelopen jaar. ,,Het was een prachtig avontuur, met ups en met downs'', schrijft hij. Licht werd in zijn carrière twaalf keer Nederlands kampioen en deed mee aan verschillende EK's en een WK. 

De keus om zijn carrière als topsporter op te zeggen, was voor Licht niet moeilijk. ,,2016 heb ik altijd als een belangrijke mijlpaal gezien. In potentie weet ik dat er absoluut nog verbetering mogelijk is, maar de gedachte om nog een jaar lang als een egoïstische topsporter te leven ten koste van familie en vrienden, zonder de daarbij behorende financiële basis die noodzakelijk is om fulltime te kunnen sporten, dat wil ik niet meer'', schrijft Licht.

Midwintermarathon
Op 5 februari 2017 loopt Licht zijn laatste hardloopwedstrijd. ,,Geheel in stijl zal ik dan afscheid nemen van de wedstrijdsport tijdens de hardloopwedstrijd waar het voor mij allemaal is begonnen. Namelijk de Midwintermarathon in Apeldoorn.''