Volledig scherm
© ANP

Apeldoornse uit frustratie op strooptocht langs winkels

APELDOORN/ZUTPHEN - Uit frustratie besloot een 49-jarige vrouw uit Apeldoorn meerdere diefstallen achter elkaar te plegen. Daarvoor kreeg ze woensdag een werkstraf opgelegd.

Een vrouw zonder strafblad die op een dag een winkelstrooptocht houdt. Dat roept vragen op, zei de politierechter in Zutphen tegen Jacoba van der W.

Bij Schuurman Schoenen had ze eind januari laarsjes gepast. Ze kon ze eigenlijk niet kopen, ,,maar ik heb in een roes die laarsjes gepakt en ben de winkel uitgelopen''. Bij Etos haalde ze cosmetica zonder te betalen en de derde zaak die ze aandeed was de toen nog geopende V&D. Daar liep ze tegen de lamp.

Op het politiebureau kwam ze tot bezinning en begreep ze langzaam waarom ze dit gedaan had. Ze was kort ervoor ontslagen en ze vreesde dat haar man wilde scheiden. Die vrees werd nog erger toen ze besefte dat ze hem over de diefstallen moest vertellen. Maar de gesprekken deden haar goed. En van een scheiding is geen sprake meer.

De officier van justitie vroeg om een werkstraf van 60 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. De rechter vond het positief dat de verdachte in de rechtszaal kwam uitleggen welke stappen ze heeft gezet. De rechter legde de gevraagde straf op.