Volledig scherm
© ThinkStock

Apeldoornse wijk Zuidbroek in opstand om busbaan

APELDOORN - De voorgestelde openstelling van de busbaan tussen de wijken Zevenhuizen en Zuidbroek en de bijbehorende blokkades op de Anklaarseweg, de Laan van de Dierenriem en de Distelvlinderlaan hebben voor ophef gezorgd. Een groep boze busbaanbewoners heeft aan alle gemeenteraadsleden een mail gestuurd met het verzoek niet in te stemmen met het plan van Royal Haskoning.

De groep noemt zich 'actiecomité Ander Verkeersplan Zuid' en waarschuwt dat het plan van Royal Haskoning een kleine groep betrokkenen opscheept met overlast, vervuiling en onveiligheid.

Een andere actiegroep noemt zich Pro-Zuidbroek. Zij maken zich zorgen over de veiligheid van de kinderen bij de scholen in het Kristal. Daar moeten oplossingen voor worden bedacht. Het tweede kritiekpunt zijn de harde knips in de Anklaarseweg, de Laan van de Dierenriem en de Distelvlinderlaan. Die vinden zij niet nodig.

Wijkraad
De wijkraad Zevenhuizen-Zuidbroek gaat ook inspreken op de hoorzitting van 22 september. Voorzitter Harry Elzinga: "De openstelling van de busbaan zien we wel zitten, maar de gemeente moet nadenken over een compensatie voor de bewoners die gedupeerd worden."

Ook Ondernemersvereniging Bedrijvenpark Apeldoorn-noord (Oban) heeft bedenkingen. De Oban is tegen de afsluiting van de Laan van de Dierenriem. De ondernemers vrezen dat hun bedrijven slechter bereikbaar zullen zijn.

Een uitgebreidere versie van dit bericht staat in de Stentor van zaterdag 17 september