Volledig scherm
Het opmerkelijke welkom-bord bij de entree van Schuylenburg. © Martijn Krullaars

Apeldoornse zorginstelling: 'haal ons uit Pokémon Go'

APELDOORN - 's Heeren Loo heeft bij de makers van Pokémon Go een verzoek ingediend of het Schuylenburg-terrein een mindere prominente rol kan krijgen in het mateloos populaire spel. Dit vanwege het al maar toenemende aantal pokémon-jagers op het terrein van de zorginstelling.

Spelers van Pokémon Go zijn nog altijd welkom op het terrein van Schuylenburg, maar het lijkt er op dat dat niet meer zo 'van harte' is als eerder deze week werd gesteld.

Bord
Niettemin is er inmiddels een groot bord geplaatst bij de entree van het terrein, met daarop de leus: 'Pokémon Go zoekers welkom'. Daaronder staan de spelregels waar de gasten zich aan moeten houden. ,,Doen mensen dat niet, dan maken we er melding van bij de politie'', stelt woordvoerster Anouk Simons. Op het bord wordt gewag gemaakt van de maximale snelheid op het woonzorgpark en het feit dat er een kwetsbare bevolkingsgroep leeft.

Openbaar
Jan te Loeke, regiodirecteur van 's Heeren Loo, deelde dinsdagavond zijn zorgen op Twitter: 'Helaas neemt de overlast van de Pokemon zoekers snel en ernstig toe, ondanks onze gastvrijheid'. Het lijkt er op dat 's Heeren Loo de spelletjespelers liever ziet verdwijnen, maar dat ze met handen en voeten gebonden zijn aan het feit dat Schuylenburg openbaar terrein is. En dus kunnen mensen niet zo maar zonder goede reden verwijderd worden.

Het feit dat 's Heeren Loo ook al contact heeft opgenomen met de makers van Pokémon Go versterkt dat vermoeden. ,,Het feit dat we geen afgesloten terrein hebben heeft z'n voordelen, maar nu dus ook nadelen'', zegt Simons eerlijk.

Beu
De woordvoerster zegt nog niet te weten of de makers van Pokémon Go daadwerkelijk van plan zijn de zogenaamde 'Pokéstops' (belangrijke plekken in het spel) te verwijderen. ,,Ik weet wel dat al veel meer organisatie dergelijke verzoeken hebben ingediend'', zegt Simons. Zo zijn er onder meer beheerders van kerkhoven die de Pokémonjagers meer dan beu zijn.