Volledig scherm
Club Venus in de Kalverstraat © Frans Paalman

Arrestatie bij Seksclub Venus in Zwolle

ZWOLLE - Een compleet arrestatieteam heeft vanochtend rond 06.00 uur een 47-jarige Kampenaar voor de deur van Club Venus in de Kalverstraat in Zwolle gearresteerd. Met getrokken pistolen werd de man door zeker zes agenten gesommeerd achteruit naar buiten te lopen, meldden ooggetuigen.

De politie kreeg in de vroege ochtenduren een melding dat er een man met een vuurwapen bij het pand stond. Volgens de eigenaar van Club Venus had de man de voordeur ingetrapt en stond hij op een soort 'binnenplaatsje' enorme herrie te maken. "Geen idee wat hij wilde, we waren gesloten rond dat tijdstip", aldus Roy Fernandes.

Getrokken pistolen
Ooggetuigen vertellen wakker geschrokken te zijn van de herrie op straat. "Ik trok de gordijnen open omdat ik blaffende honden en geschreeuw hoorde", aldus een getuige. Die zag een agent met getrokken pistool richten op de verdachte. Volgens een andere getuige stonden er zelfs zes agenten met getrokken pistolen. "Ze riepen de verdachte toe dat hij achteruit met zijn handen boven het hoofd naar buiten moest komen lopen", zegt hij.

De man wordt verdacht van vernieling, bedreiging en verboden wapenbezit, meldt de politie.   „Daarna werd het pand min of meer belegerd. Agenten riepen dat de deur open moest worden gemaakt en zijn volgens mij nog met een stormram bezig geweest. Na drie kwartier kwamen er ook nog twee vrouwen buiten en hoorde ik de eigenaar volgens mij zeggen dat ‘ze’ met zijn tweeën zouden zijn geweest. Ik weet niet of die vrouwen nu een tijdlang gegijzeld zijn geweest of dat ze de deur niet open durfden te maken.”   Fernandes bevestigt dat de twee dames werkneemsters waren van de seksinrichting. „Zij wachten altijd binnen op de eerste trein en trekken dan de deur achter zich dicht. Ze hebben dus binnen gezeten toen de man voor de deur stond. Een geluk bij een ongeluk dat we al gesloten waren. Er zijn nu in elk geval geen gewonden, of erger, gevallen.”   De eigenaar zegt niet te weten wat de man op dat tijdstip bij de seksinrichting deed. „Het was rond zes uur. Wij waren al om drie uur gesloten”. Op de camerabeelden is volgens hem te zien dat de gewapende man de buitendeur intrapt en vervolgens een hoop herrie maakt. „Maar er zitten geen geluidsopnames bij, dus geen idee wat hij roept. Het is mij in elk geval niet duidelijk of hij een overval heeft willen plegen of anderszins kwaad wilde.”   Volgens getuigen hebben agenten tot half negen, negen uur deze ochtend voor de deur lopen posten.