Volledig scherm
De Zwolse avondvierdaagse gaat gewoon door, ondanks de voorspelling van slecht weer. © Frans Paalman

Avondvierdaagse Zwolle gaat ondanks code geel gewoon door

ZWOLLE - Hoe onstuimig het weer boven Zwolle vanavond ook wordt, de organisatie van de Zwolse avondvierdaagse laat vanavond om 18.00 uur de tweede wandelavond gewoon doorgaan.

Vanavond komen er in de zuidoostelijke helft van het land mogelijk stevige onweersbuien voor, maar de avondvierdaagse in Zwolle trekt zich hier weinig van aan. Er zou lokaal hagel en regen kunnen vallen en er worden windstoten voorspeld tot 65 kilometer per uur, aldus het KNMI, die de afgelopen week zo'n beetje dagelijks code geel heeft moeten afgeven.

Ook de meteorologen van Weerplaza waarschuwen voor zware buien die dinsdag in de loop van de dag boven Nederland ontstaan. De buien gaan samen met onweer, hagel en veroorzaken mogelijk wateroverlast.

Rond 18.15 uur vanavond vertrekken de eerste wandelaars die meedoen aan de tweede avond van de Zwolse vierdaagse. Er wordt gestart bij het voetbalveld van Be Quick en bij voetbalclub Storica in Holtenbroek. Woensdag is de derde wandeltocht, donderdag is een rustdag en vrijdag wordt er voor het laatst gewandeld.