Volledig scherm
Winkelend publiek. © Creative Commons

Beekbergen en Loenen misschien 'schoonste'

APELDOORN - Het centrum van Beekbergen en het centrum van Loenen maken kan uitgeroepen te worden tot Schoonste Winkelgebied 2016 van Nederland. 

De tien finalisten die kans maken op de titel zijn behalve Beekbergen en Loenen, Brandevoort (Helmond), centrum Bathmen (Bathmen), De Leim (Maastricht), Gelderlandplein (Amsterdam), Glacisweg (Maastricht), Limburglaan (Eindhoven), Oostpoort (Amsterdam) en Van Hoytemastraat (Den Haag). Nederland Schoon maakt begin november de winnnaar bekend. Dit jaar zijn voor deze verkiezing Schoonste Winkelgebied 558 winkelgebieden onderzocht in 63 verschillende gemeenten. 

Met de wedstrijd wil Nederland Schoon ondernemers, beheerders en gemeenten meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte. Om tot een eerlijke winnaar te komen, zijn in de afgelopen maanden observatieteams ingezet en bezoekers geënquêteerd.

De Stichting Nederland Schoon probeert zwerfafval in Nederland te voorkomen en te bestrijden. Meer informatie via www.nederlandschoon.nl.