Volledig scherm

Beelden overval Campanile hotel vrijgegeven

ZWOLLE - De politie heeft beelden vrijgegeven waarop de overval bij hotel Campanile in Zwolle te zien is. Drie mannen overvielen in de nacht van zaterdag 18 juni op zondag 19 juni de nachtportier van het hotel aan de Schuttevaerkade.

Op de beelden is te zien dat hij onder bedreiging van een vuurwapen het geld uit de kassa af moet staan. Terwijl twee mannen hem onder schot houden, doet de derde overvaller een greep in de kassalade. De nachtportier wordt gesommeerd op zijn knieën achter de balie te gaan zitten, met zijn hoofd naar beneden. Binnen een minuut snellen de mannen met de buit het hotel uit.

Logo
De overvallers hebben zich vermomd met bivakmutsen en capuchons. Volgens de politie zijn ze mogelijk toch herkenbaar of herleidbaar. Eén van de overvallers valt namelijk op door zijn felblauwe jas waarop zowel op de borst, mouw als rug witte logo's staan. Van een tweede overvaller is een deel van het gezicht te zien. Die heeft eveneens een logo op de rug van zijn jas.

Speeltuin
Na de overval zijn de mannen via de Govert Flinckstraat naar het parkje bij speeltuinvereniging Het Noorden gerend. Het is onbekend of ze daar in een voertuig zijn gestapt. Er zijn aanwijzingen dat drie mannen zich voor de overval bij het park hebben opgehouden. Mogelijk gaat het om de daders.

Wie de mannen herkent of andere informatie heeft, kan bellen naar het gratis nummer van de tiplijn: 0800 - 6070. Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.