Volledig scherm
© Stock.xchng

Behalve nieuwe naam nu ook nieuwe zaal in bioscoop Apeldoorn

APELDOORN - De Vue Bioscoop in Apeldoorn gaat uitbreiden, er komt een extra filmzaal bij. Groot is de uitbreiding niet, de nieuwe zaal wordt ingepast in het bestaande gebouw en biedt ruimte voor zestig tot zeventig stoelen. Ter vergelijking, in een grote zaal zijn meer dan tweehonderd zitplaatsen.

Ron Sterk, algemeen directeur van Vue Cinema's, legt uit wat het nut is van zo'n relatief klein zaaltje. "Op deze manier kunnen we meer films programmeren. Zo kunnen we films die in de eerste paar weken heel veel bezoekers trekken, nog iets langer laten zien. Zeker wanneer een film al iets langer draait en er aan het einde minder publiek is, kan de film toch nog iets langer worden vertoond."

Niet alleen komt er een, zevende zaal bij, maar krijgt de hele bioscoop een nieuwe uitstraling. "Alle 2 1bioscopen van Vue in Nederland krijgen dezelfde uitstraling. We zijn inmiddels al begonnen met de 'refresh' zoals dat wordt genoemd." De bioscoop in Apeldoorn veranderde begin dit jaar van JT Bioscoop naar Vue Bioscoop Apeldoorn.

Het nieuwe zaaltje wordt gebouwd in de huidige foyer. Het huidige buffet moet daarvoor vervangen worden. "De bar is op dit moment erg groot en dominant. We kiezen voor een extra filmdoek, waarmee we denken dat de bioscoop beter wordt."

De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen, de vloerbedekking wordt vervangen en er worden meer beeldschermen opgehangen. "Ook de bouw van een nieuwe zaal zal niet heel lang gaan duren, in een paar weken moet dat wel lukken. Het liefst wil ik dat voor de herfstvakantie al af hebben, maar dat is misschien iets te optimistisch gedacht."