Volledig scherm
© Thinkstock

Bejaarde Apeldoornse met babbeltruc bestolen van pinpas

APELDOORN - Een bejaarde vrouw uit Apeldoorn is door een onbekende vrouw bestolen van haar pinpas. Maar doordat die laatste drie keer de verkeerde pincode invoerde, is de oudere geen geld kwijtgeraakt. Dat meldt de wijkagent voor de wijken Sluisoord, Mheen en Gentiaan.

De oudere vrouw kreeg de onbekende vrouw aan de deur. Die laatste wist zich met een smoes naar binnen te praten. De bewoonster verloor haar eventjes uit het oog. Daarna vertrok de onbekende vrouw weer.

Gestolen
De volgende dag kwam de oudere erachter dat haar pinpas uit haar portemonnee was gestolen. Na controle door de bank bleek er drie keer tevergeefs geprobeerd met de pas geld van haar rekening te halen.

Het signalement van de vrouw die wordt verdacht hiervan, is dat zij een blanke huidskleur heeft en ongeveer 1.50 tot 1.55 meter lang is. Zij heeft zwart haar en draagt dat opgestoken. Ze droeg gebreide handschoenen, een bovenrok tot aan de enkel met kleine ruitjes erop, een donkerpaarse onderrok met grote ruitjes erop, een capuchon met een dun randje bont en een oude donkere, mogelijk paars of antracietkleurige jaar.

Wie haar heeft gezien of weet wie zij is, wordt verzocht de politie te bellen via 0900-8844.