Volledig scherm
De controle langs de Zutphensestraat. Foto politie

Belastingdienst int 70.000 euro bij controle in Apeldoorn

APELDOORN - Bij een grote verkeerscontrole gisteren (donderdag) in Apeldoorn hebben ter plekke 21 mensen in totaal ruim 70.000 euro aan boetes betaald.

Tussen 15.30 uur en middernacht werd een grote veiligheidscontrole gehouden. Diverse instanties en afdelingen werkten aan de controle mee, waaronder de Belastingdienst, Douane, RDW, Veilig Verkeer Nederland en de Landelijke Eenheid.

Op zowel de A50 als de Zutphensestraat werden kentekens gescand. Hoogst gemeten snelheid was 194 kilometer per uur. Iedereen die te hard reed krijgt een bekeuring thuis. Voertuigen die nader gecontroleerd werden, waaronder de voertuigen die een 'hit' hadden in de systemen van de politie of Belastingdienst, werden naar de controlestraat aan de Landgoedlaan geleid.

Bij de controle is een zogenaamd 'omgekat' voertuig aangetroffen. Bij omkatten geeft men een gestolen voertuig een nieuwe identiteit. De auto is in beslag genomen en tegen de bestuurder volgt een proces-verbaal.

Bij een bestuurder zonder rijbewijs werd dankzij inzet van de drugshond zo'n 20 wikkels harddrugs in een auto aangetroffen, die ook goed verstopt lagen in de auto. Ook is er een man aangehouden die internationaal gesignaleerd stond op verdenking van drugshandel.

Één bestuurder werd betrapt op rijden onder invloed, deze bestuurder blies op het politiebureau 515 ug/l.

De Belastingdienst had 89 'hits', daarvan werd 46 keer beslag gelegd op een voertuig en 15 van deze voertuigen zijn ook direct afgevoerd. Door 21 mensen werd ter plaatse ruim 70.000 euro betaald.

Verder heeft de politie zo'n 50 bestuurders bekeurd voor uiteenlopende verkeersovertredingen, waaronder niet handsfree bellen, rijden zonder gordel, het maken van een 'wheely', onnodig gebruik vluchtstrook, opgevoerde brommers, geen APK, niet kunnen tonen rijbewijs en/of kentekenbewijs, te losse lading, te gladde banden en een onleesbaar kenteken.