Volledig scherm
Niek Lá Mon club Liquid Homobar Zwolle © Frans Paalman

Beslag rekeningen Zwolse Club Liquid-eigenaar opgeheven

ZWOLLE - Voormalig horeca-ondernemer Bob Hoogstra in Zwolle moet binnen een week het beslag op de rekeningen van Niek Lá Mon, eigenaar van Club Liquid, opheffen. Dat heeft de rechter gevonnist in een zaak die curator Hellinga tegen Lá Mon had aangespannen.

Lá Mon (hij veranderde zijn naam eerder dit jaar om privéredenen vanuit Niek Loman, zoals hij in de officiële stukken nog staat vermeld) zou de koopovereenkomst voor Bar Stout met Hoogstra in oktober vorig jaar onterecht hebben ontbonden, meende de laatste. Die liet daarom beslag leggen op de rekeningen van Lá Mon. Onterecht, concludeert de rechter nu.

Sluiting
Deze uitspraak heeft geen invloed meer op zijn voorgenomen sluiting van Club Liquid op 1 september, meldt hij. "Het plezier en de zin zijn weg", zegt hij. "Daarnaast is er het financiële aspect. Ik ben in deze kwestie zoveel geld verloren en durf het risico verder niet meer te nemen. Bovendien kan ik er nu nog zonder verdere kleerscheuren uitkomen."

Achterstallig
De huurachterstand die hij heeft opgelopen de afgelopen maanden zullen worden verrekend met de maanden huur die hij wel betaalde, maar nog niet in het pand kon.

Schadevergoeding
De curator is veroordeeld tot betaling van de proceskosten (ongeveer 2900 euro). "Maar dat zijn bij lange na niet de kosten die ik heb gemaakt", stelt Lá Mon. Hij beraadt zich momenteel op verdere stappen tegen Hoogstra. "Ik wil de schade op hem verhalen." Daarnaast beraadt Lá Mon zich ook op stappen tegen mensen 'in de omgeving van Hoogstra'. "Er is zoveel kapot gemaakt. Het is een keer genoeg."

Bob Hoogstra was vrijdag  niet bereikbaar voor commentaar.