Volledig scherm
Klooster Windesheim. Foto: Creative Commons

Beweging Moderne Devotie blij met politieke erkenning

ZWOLLE - De Actuele Moderne Devotie beweging is 'erg blij' met de politieke steun richting Den Haag, nu in zowel de gemeenteraad van Zwolle als bij Provinciale Staten van Overijssel, moties zijn aangenomen om de Moderne Devotie op de Werelderfgoedlijst te laten plaatsen. Dat meldt Mink de Vries namens de beweging.

Afgelopen week zijn er twee moties ingediend om de Moderne Devotie op de werelderfgoedlijst te krijgen. Een motie vanuit de Zwolse Raad, ingediend door D'66, CU en CDA, en een motie vanuit Provinciale Staten van Overijssel, ingediend door CDA, CU en SGP. Beide moties zijn aangenomen.

Kabinet
Uiteindelijk moet het kabinet beslissen of ze de Moderne Devotie willen voordragen als Werelderfgoed op de Unescolijst.

Al veel gedaan in het verleden
In de afgelopen jaren heeft de Actuele Moderne Devotie er al veel aan gedaan om de Moderne Devotie onder de aandacht te brengen van diverse partijen in de lokale, provinciale en landelijke samenleving. Bekende Nederlanders rond de geschiedenis en de taal, zoals Herman Pleij en Frits van Oostrom, roepen Nederland en Europa op om meer met de Moderne Devotie te gaan doen.

Zwolle en de Provincie Overijssel laten met het aannemen van de motie zien dat ze de onschatbare waarde van de Moderne Devotie erkennen en breder zichtbaar willen maken.