Volledig scherm
Project De Baar aan de Arnhemseweg © Jeroen Pol

Bijna 100 nieuwe sociale huurwoningen in Apeldoorn

APELDOORN - Er komen in korte tijd 94 nieuwe sociale huurwoningen bij. Bij de Korrelhoed in de wijk Zuidbroek bouwt Ons Huis 68 goedkope huurwoningen gebouwd. Aan de Arnhemseweg werkt de Goede Woningen aan 26 nieuwe huizen in het project De Baar.

Aanvankelijk waren er koopwoningen in het duurdere segment ingetekend in Zuidbroek. De contracten moeten nog worden ondertekend, maar het is de bedoeling dat woningstichting Ons Huis het project gaat ontwikkelen.

Door de veranderde marktvraag bleek het aanvankelijke plan niet realiseerbaar, terwijl er wel volop vraag is naar sociale huurwoningen. Door nieuwe woningen te bouwen komt de doorstroom op gang, zo is de gedachte. Er komen dan andere woningen vrij voor statushouders en mensen die op de wachtlijst staan. Voor het nieuwe plan moet het bestemmingsplan worden aangepast. De gemeenteraad stemt daar mee in. De huidige verwachting is dat medio 2017 met de bouw kan worden begonnen.

Apeldoorn maakt vaart met de bouw van goedkopere woningen. Aan de Arnhemseweg, ter hoogte van de Aluminiumweg, is bouwbedrijf Nikkels namens De Goede Woning gestart met het project De Baar. Er worden 26 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd. Het project is vernoemd naar de Renault-garage die jaren op deze plek gevestigd was.