Volledig scherm
Het gebied Beekbergsebroek is groen aangegeven. De lichtgroene streep langs de snelweg is de beoogde plek voor drie windmolens. Aan de andere kant van de snelweg ligt de wijk De Maten. Foto Matthijs Oppenhuizen

'Bijna iedereen tegen windmolens in Beekbergsebroek bij Apeldoorn'

APELDOORN - Van de bewoners in Beekbergsebroek is 88 procent tegen de komst van drie windmolens. Dat zegt Marian Veldhuis, zelf woonachtig in dit gebied bij Apeldoorn.

Zij en enkele andere bewoners hebben een petitie opgezet tegen de drie windmolens die hier mogelijk langs de A1 komen. Van de 48 huishoudens in het gebied zijn er 43 bereikt. Daarvan hebben 38 huishoudens de petitie tegen de windmolens ondertekend, zegt Veldhuis in een brief aan de gemeenteraad en wijk- en dorpsraden. "Als bewoners van Beekbergsebroek maken wij ons ernstige zorgen over de windmolens", aldus Veldhuis "In de gegeven situatie is daarvoor bij ons geen draagvlak."

Ze zegt dat er nog een handtekeningenactie aan het Kanaal Zuid wordt gehouden en dat ook daar bewoners zeer bezorgd zijn over vooral de overlast die zij vrezen van de windmolens.